How to be happy? (volgens mij)

life, personal

Image

Ben ik gelukkig, vraag ik mezelf soms wel eens af. Dan begin ik te wikken en te wegen en meestal zijn er wel meer leuke dingen in mijn leven dan minder leuke dingen. Maar soms ben ik in zo een triestige bui dat alles lijkt tegen te zitten. Daar heb ik zo mijn middeltjes tegen want: een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd! Hier mijn 5 tips tegen een dipje:


Smoothie-chef-als-de-beste

Natuurlijk is het moeilijk om al die koekjes en chocolade weg te leggen en wat fruit te nemen. Moeilijk? Onmogenlijk! Voor mij dan toch. Maar als ik weer eens volzit met al die zoetigheden, voel ik me even slecht als daarvoor. Sufjes en moe. Gewoon een stuk fruit helpt enorm goed, maar daar ben ik niet zo’n fan van. Iets anders dus. Gelukkig vond ik de smoothies. Een heerlijk drankje met weinig suiker en boordevol fruit. Zoek in je koelkast al je restjes fruit en melk of yoghurt en mix ze allemaal door elkaar. Zorg wel dat je fruit een beetje bij elkaar past want sommige combinaties kunnen wel eens tegenvallen. Tegenwoordig bestaan er ook allerlei variaties met muesli, honing, … Dus ik ben er zeker van dat je wel een combinatie vindt die je lekker vindt. Na de smoothie voel je je weer veel beter!


Sporten! – wablieft?!

Sporten. Ik haat dat. Er zijn maar een bepaald aantal sporten die ik écht graag doe. En die kan ik op één hand tellen. Al die work-outs op forums en in tijdschriften, hangen me stilaan de keel uit. Veel te veel. Veel te saai. Veel te vermoeiend. Ik denk niet dat er een echt geweldig leuke work-out bestaat, maar een leuke heb ik toch wel gevonden. De one-song work-out. Er zijn daarin nog twee mogelijkheden: Ofwel ga je gewoon een heel nummer lang helemaal los op je favoriete nummer, ofwel doe je een heel nummer lang oefeningen. Van jumping jacks tot sit-ups. Door even heel actief bezig te zijn produceer je een stofje dat je blij maakt!


Wish-list Have-list

Maak elke dag een have-list in plaats van een wishlist. Je hoeft niet op te schrijven wat er allemaal in je kast hangt, maar eerder wat je al hebt bereikt en wat je hebt. Bv: Ik heb een huis, ik heb een eigen kamer, ik heb goede punten op school, ik heb een heleboel vriendinnen,… Door deze dingen iedere ochtend eens te bekijken, ben je meteen al een beetje blijer als je voor de spiegel staat.


Today-list

Nog een lijstje. De Today-list is heel handig! Elke avond/namiddag/… maak je een klein lijstje van alle leuke dingen die je die dag hebt meegemaakt. Die bekijk je dan elke dag om terug een beetje opgefleurd te worden. Bv.: Vandaag heb ik een complimentje gekregen over mijn nieuwe jurk, vandaag vond ik 20 euro terug in mijn oude jas, vandaag heb ik promotie gekregen, vandaag was er nog wat dessert van gisteren over (jummie!), …


De quote-dag

Als laatste heb ik de quote-dag. Handig voor iedereen. Maak ‘s avonds een klein lijstje (nog een lijstje hehe) op papier of op je gsm met verschillende positieve quotes. Als je je dan de volgende dag eventjes down voelt, haal je gewoon het papiertje tevoorschijn. Enkele quotes speciaal voor jullie: What ever you decide to do, make sure it makes you happy – Being happy doesn’t mean everything is perfect, It means you’ve decided to see beyond the imperfections – Happiness is a perfume you cannot pour on others without getting a few drops on yourself – …


Genoeg om blij mee te zijn dus!

Love you all!

Kaat

 

Advertisements

2 thoughts on “How to be happy? (volgens mij)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s